| Start | Aktuellt | Bilder | Om klubben | Styrelsen | Länkar | Kontakta oss |

Tjärnbergs skoterklubbs bildarkiv

I skoterklubbens bildarkiv hittar du massor med bilder härliga från Tjärnbergs och dess omgivning. Hjälp till att bygga upp hemsidan och bildarkivet genom att skicka in dina egna bilder, läs mer här!   


 


 Några sista bilder från 2010 

Här kommer några sista bilder från 2010.  De första 15 bilderna är tagna den 12 december efter slakterivägen. Sedan kommer några bilder från en tur till Barga och de fyra bilderna är från vägen in till Tjärnberg.


Julbord och bussarna i Tjärnberg 

Här kommer några bilder från årets alla tre julbord i Tjärnberg.

Varje söndag efter julborden kommer bussar från Norge för att äta. Här finns några bilder från deras besök. Det är albinussen reiser som anordnar resorna från Bodö för att fara till Skellefteå och julhandla för att sedan äta i Tjärnberg på vägen hem.
 


Helgens bilder 

Här finner du bilderna från i helgen den 20 -21 november. Det var ganska kalla dagar, men fruktansvärt fint. Strålande sol och snö på träden, se och njut!


Första skoterturen 2010 

Första skoterturen för i år är nu avklarad. Det var en riktigt härlig dag, några minusgrader, nysnö och strålande sol. Bilderna är tagna lördagen den 6 november. 

Det har kommit ganska mycket snö de senaste dagarna.


Skoterns dag i Arvidsjaur 

Här kommer lite bilder från den snöiga skoterns dag i Arvidsjaur i lördags. Det var mycket folk i butikerna och på Maskin och Fritid visade Arvidsjaurs skoterförening upp sin verksamhet. De visade upp sin BV 206D, grillade hamburgare och värvade nya medlemmar.  


Bilder från Arjeplog och Tjärnberg 

Nu kommer några bilder från Arjeplog och Tjärnberg. Bilderna från Arjeplog är tagna under förra veckan (v.42) uppe på silverhatten. På bild 12 syns vindkraftverken på Uljabouda. De tre sista bilderna är från Tjärnberg då vi eldar upp vassen.    


Första snön har kommit! 

Årets första snö har nu kommit till Tjärnberg. Den kom kvällen den 13 oktober då det föll cirka 1 dm härlig nysnö.


Nu är vintern på väg! 

Vinter är nu på väg. Den 26 september låg fjällen runt om tjärnberg, t.ex Tjidtjak helt snötäckta.


Bilder från SURSTRÖMMINGSFESTEN / HÖSTUPPTAKTEN 2010 

Den 11/9 samlas medlemmarna i skoterklubben för att förbereda vintern genom att tillsammans hugga ruskor till stakning av lederna. När detta var färdigt blev belöningen senare på kvällen surströmming och grillad karré i puben. De hölls även ett lotteri med fina priser. Klicka på bilderna nedan för att se och läsa mer....


Älgjakt 2010 

Här finner du några bilder från första älgjaktsveckan 2010.


Hjortronplockning

Hjortronplockning just uppe vid slakteriet i slutet av "slakterivägen". Det var riktigt mycket hjortron på en del ställen.


Helikoptertur

En helikoptertur ut i fjällen för att flyga ut turister. Här finner du vackra bilder på hur omgivningarna runt Tjärnberg ser ut.


Bilder på Fjällvråkar

Ett flertal foton på fjällvråkar. Fjällvråkarna är fotade vid Barga där dom också har byggt bo och fått en unge.


Sjöflygplan till Barga

Bilder från en sväng upp till Barga med sjöflygplanet från Jäckvik. 


Blandade bilder från sommaren 2010

På denna sida finner du massvis med bilder från sommaren. Här finner du fiskebilder, bilder på forsen mellan Lokta och Hemsjön, foton på sjöfåglar och på en hare. Du finner också bilder från olika skoterleder. Ja, här hittar du massor av bilder från sommaren i Tjärnberg 2010.


Helikoptertur till Barga

En helikoptertur till Barga för lite fix med stugan.  


Blandade helikopterbilder

Här hittar du blandade helikopterbilder från sommaren 2010.


Helikoptertur från Arjeplog till Tjärnberg

Här hittar du några bilder från en helikoptertur från hangaren vid hamnen i Arjeplog och upp till Tjärnberg.


Spelmanträff 2010

Spelmansträffen i Tjärnberg 2010 blev som vanligt en härlig helg med mycket musik. Det var strålande sol hela helgen vilket gjorde att det gick och spela ute uppe på balkongen ovanför restaurangen.  


Inplantering av fisk

I början av sommaren planterades det in ett X antal kilo röding och öring i Norrtjärn. Fiskarna kommer från fiskodlingen i Sällak och transporterade sedan till Tjärnberg för att släppas i. Så nu är det bara att plocka fram fiskespöna, köpa fiskekort och sätta igång och fisk!


Våren börjar komma 

Våren är nu på full ingång även i Tjärnberg. Snön är nu borta, bara några snöhögar återstår. Två älgar uppehöll sig uppe vid slakteriet.


Stora översvämningar på grund av vårfloden

Måndag den 17 maj kom fårfloden på allvar. Vägen från Silvervägen till Tjärnberg översvämmades på två ställen. Trummorna proppades täta med snö så vattnet forsade över vägen men tillslut så fick vi till det. Tyvärr finns det inga bilder på detta.

Men en väg som läget var värre för var silvervägen mellan Arjeplog och Arvidsjaur. Där var trummorna öppna med det kom så mycket vatten att vattnet forsade över vägen på 4 ställen. Den hölls till en början öppen men stängdes senare eftersom vägen blev skadad.


Skoterkörning den 15-16 maj

Den 15-16 maj 2010 var det fortfarande fullt körbart. Det var mycket snö kvar och riktigt varmt på dagarna. Det gick fint att köra på sjöarna och ledarna, men på myrarna hade det börjat dämma lite smått. Men annars helt underbart! :)


Skotertävling i Jäckvik

Över 500 åskådare hade tagit sig till skidbacken i Jäckvik för att se den årliga skotertävlingen. 40 förare hade anmält sig till tävlingen. Emil Öhman från Älvsbyn, Filip Eriksson från Lycksele och Filip Sundström från Arjeplog är några av vinnarna i tävlingen.


Ambulanshelikoptern i Tjärnberg

Under lördagen inträffade en olycka vid Sandviken. Två skadades, och den ena fick förstå åka ambulans med flyttades sedan över till ambulanshelikoptern.


 Valborg 2010 i Tjärnberg

Inför 2010 års valborgsfirande hade det kommit cirka en 1dm nysnö. Så brasan var lite svårtänt men efter ett tag så tände den till ordentligt.


24-25 april - Familjetur, brobygge och saltstenar.

Här finns några bilder från helgen före 1maj helgen. Det är bra skoterföre och fortfarande mycket snö kvar. De första 26 bilderna är från familjertur till "hyllan". Sen är det några bilder från brobygget, mer info om det senare! Bild 45 -63 är från utsättning av saltstenar kring Barga.


 PÅSKENS BILDER FINNS NU UPPE PÅ HEMSIDAN! 21 april 2010

Alla bilderna från påsken och hela veckan efter hittar du här på Tjärnbergs skoterklubbs hemsidan. Det var en underbar påsk med bra väder och mycket skoterkörning. Gunnarturen kördes på långfredagen omen lite senare än vänligt. Skotertävling i polcirkeln, rebusløp och påskbord på lördagen. Sedan en hel vecka efter med härligt väder och mycket skoterkörning. På lördagen hade klubben sitt årsmöte.

Skärtorsdag- Inför "Gunnarturen"

Långfredag- Skoterolycka

Långfredag- Gunnarturen 2010

Påskafton- Skotertävling Polcirkeln

Påskdagen- Familjetur till Greppe

Annandag Påsk- Tur till Bäverholmen m.m

Tisdag- Familjetur

Torsdag- Brobygge

Fredag- Familjetur

Lördag- Skotertur

Lördag- Årsmöte


 Kenneth Lundgrens bilder

Kenneth Lundgren har skickat in några bilder till klubbens hemsida. De tackar vi för! Bilderna är från den 22/3 2010.


Tom-Eriks bilder från vintern 2010! 

Tom-Erik har skickat in några bilder från vintern.


Bilder från helgen den 19-21 mars! 

Här kommer några nya bilder från helgen. Det var en riktigt härlig helg med mycket sol. Eftersom det snöat mycket senaste tiden och inte varit något riktigt mildväder är föret fortfarande mycket dåligt. Det är även mycket vatten på sjöarna, så det gäller att se upp!


12-14 mars! 

Här kommer några härliga bilder från helgen. Solen har nu börjat värma lite så hittar man en plats där det inte blåser så kan man få en ritigt härlig dag.


Härlig tur till greppe 

Lördagen den 6/3 tog vi en tur för att kolla omgivningarna, detta är resultatet!


Kikkens bilder från helgen 

Kikken har skickat in några bilder, han skriver...

Hei , sender noen bilder som vi tok i helga, det er kommet mye løs snø på Tjærnberget. Bildene er tatt  på lørdagen da vi var i sol fra skyfri himmel på Tjolta J Bildene er av Sindre og Steffan.


Bilder från Arjeplog 

Här finns några bilder från Arjeplogsfjällen och dess omgivning. Det var ganska kallt, runt -20 hela helgen, men mycket snö och solen visade sig en hel del. Bilderna är tagna på Akkelis, toppen på Öberget vid silverhatten, Renberget och Galtis.


Tur upp på fjället Girvim 

Söndagen den 7 februari samaldes några skoteråkare för att försöka ta sig upp på fjället Grivim. Efter x antal fastköringar så var tillslut alla uppe på fjällets topp och kunde njuta av utsikten!


Slutet på januari 

Några bilder från den 31 januari. Det har nu kommit mera snö, men det är fortfarande mycket kallt.


Stakning av leder 

Här hittar du bilder från stakningen den 16-17 januari 2010. Det var cirka 27 minus i Tjärnberg vid start, men väl uppe på fjället var det inte alls så kallt och strålande sol. Se på bilderna och njut!


 


 
|| Cookies || © Tjärnbergs Skoterklubb || Kontakta oss || Logga in ||