| Start | Aktuellt | Bilder | Om klubben | Styrelsen | Länkar | Kontakta oss |

2012

2011

2010

2009

Aktuellt - Arkiv 2012

Här finner du alltid det senaste från Tjärnbergs skoterklubb. Skicka gärna in dina egna texter och bilder, så vi får en levande och ständigt uppdaterad hemsida. Läs mer om hur du skickar in här.

Så var det då dags med den årliga SURSTRÖMMINGSFESTEN/ HÖSTUPPTAKTEN

Den 15/9 klockan 11.00 samlas vi i Tjärnberg för att förbereda vintern genom att tillsammans hugga ruskor till stakning av lederna. Kl 18.00 äter vi tillsammans i ”puben”. Skoterklubben bjuder på surströmming och grillad karré för den som så önskar. Alla typer av instrument och allsånger är tillåtna. Väl mött i Tjärnberg!!

Med vänlig hälsning

Styrelsen i Tjärnbergs Skoterklubb

/Annica Gustavsson (sekreterare)


Hemsidan kommer att uppdateras inom kort!


Fyrhjulingar på leder skapar problem

Den senaste tiden har det blivit populärt att köra fyrhjuling på skoterspåren, vilket ställer till stora besvär. Tjärnbergs skoterklubb lägger ner både pengar och frivillig arbetskraft på att försöka hålla lederna i ordning, men lederna blir helt förstörda med hjulspår då det kommer en fyrhjuling och kör. Det har kommit in ett flertal mail till skoterklubben där folk stör sig på fyrhjulskörningen som förstör våra sladdade leder.

Så om ni ser någon som kör fyrhjuling så kan ni hälsa att vi uppskattar om de inte kör på de leder som vi underhåller och sladdar :) 


Tävlingar för barn och vuxna på långfredagen

Klockan 12 på långfredagen anordnar Tjärnbergs skoterklubb, med ledning av Björn-Freddy en tävling där alla får vara med och delta. Läs mer om tävlingen här. 


Massor med fastkörningar

Massor med fastkörningar. Så kan man sammanfatta helgen där dessa bilder är tagna. Med på turen var Oskar Andersson och ett par Piteåbor. 


Sportlov - Tur till Barga

Här kommer fler bilder från sportlovet. Bilderna är från en tur till Barga. Vädret var även denna dag på topp. 


Sportlov - Tur till masten

Här kommer bilder från en tur till masten på sportlovet. Det var fint väder och mycket snö!


Sladdning runt Tjärnberg

Vi kan ha den standarden på våra leder som vi har idag tack vare alla som hjälper till och sladda och märker ut lederna. Här finns några bilder från en ”sladdartur” tillsamman med Frenk.


Välkommen Till Tjärnbergs Skoterklubbs Årsmöte 2012

Vi hälsar nya och gamla medlemmar hjärtligt välkomna till årets årsmöte. Mötet kommer att hållas den 31 mars 2012 klockan 18.00 i samlingslokalen (Puben) i Tjärnberg. Här hittar ni dagordningen.


Sista helgen i februari

Här kommer några bilder från sista helgen i februari. Som ni ser på bilderna var det helt sjukt mycket pudersnö vilket var riktigt härligt :)


Fjällräddningsövning

Det finns cirka 500 frivilliga fjällräddare i Sverige, som tillsammans med polisen söker och räddar människor i fjällen. För att fjällräddarna ska kunna söka och rädda krävs utbildningar och övningar. Fjällräddarna i Arjeplog hade tillsammans med fjällräddarna i Ammarnäs en gemensam övning i Rävfallet. Här finns några bilder från övningen.    


Snö och storm i Tjärnberg

De senaste dagarna har det snöat och stormat något helt otroligt. Som ni ser har vägen drevat igen fullständigt, och inte ens plogbilen kunde ploga vägen utan det var traktorn som gällde. Det var inte bara problem efter våran väg, utan också på vägen över till Norge, som har varit stäng sen söndag eftermiddag. Detta gjorde att våra norska gäster fick en lite länge helg i Tjärnberg än vanligt... Ett stort tack till Ulrica Lindgren och Tim Rekonius som har delat med sig av sina bilder :)  


Skoterkurs i Tjärnberg

I februari hölls en skoterkurs i Tjärnberg, där de blivande skoterförarna fick lära sig bland annat vilka regler och risker som finns i samband med skoterkörning. De fick även göra ett körprov, där de fick visa att de behärskar skoterkörning genom att köra genom en bana och bromsa m.m. Alla deltagarna klarade kursen :)  


Skoterbärgning med helikopter

I år är det otroligt många hål på myrar och längs bäckar som inte har blåst igen, så det gäller verkligen se upp var man kör. Annars kan det fort gå som för en biltestare i Arjeplog, som vek av leden för att leka i pudersnön. Plötsligt dök ett stort och väldigt djupt hål upp framför skotern, så föraren kastade sig av kostern precis före den dök ner i hålet. Hålet visade sig vara riktigt djupt och efter flera timmar utan att få upp skotern beslutades att kalla in helikopterhjälp.  Helikoptern, som flögs av Johan Karlberg lyfte försiktigt upp skotern från hålet och satte ner den i snön utmed.


Som tur var slutade denna händelse bra då föraren hann hoppa av före hålet, men denna händelse visar hur fort det går på tog så det gäller att ta det försiktigt!


Skoterkörning i pudersnön

Den 14 januari körde vi en härlig skotertur i ny härlig pudersnö. Här finns några bilder från turen...


Skoterkörning

Här kommer några bilder från en skotertur den 8 januari. 


Rendrivning

Den första januari drevs många renar från fjället och förbi Tjärnberg för att komma till renhagen som ligger efter Tjärnbergsvägen….


 

Letar du efter äldre nyheter? I vårt nyhetsakriv finner du alla våra nyheter, grupperade efter år. Välj år nedan för att komma till nyhetsarkivet.

2012

2011

2010

2009

 

Senaste nytt på facebook:

 Aktuellt väder:


 
|| Cookies || Tjärnbergs Skoterklubb || Kontakta oss || Logga in ||